Hej och välkommen till Botkyrka skytteförening.

Skytte - En Sport för dig!

Skytte är en av världens största sporter om man ser till deltagarantalet. Skytte är större än t.ex. skidåkning och ishockey. Varför? Jo, skytte är en sport där alla "platsar". Du behöver inte vara stor, stark, snabb etc. för att lyckas. Skytte är jämte ridningen den enda idrott där flickor och pojkar kan delta på lika villkor. Skytte är den enda idrott där juniorer och veteraner kan delta på lika villkor. Skytte är den enda idrott där många handikapp kan delta på lika villkor. Kort sagt, skytte är en sport som passar alla!

Luftgevärsskytte
Detta är vår populäraste gren och skjuts inomhus under vinterhalvåret. De yngre skyttarna skjuter sittande. De äldre tillämpar den betydligt svårare stående ställningen. En normal träningsomgång är på ca 20 skott plus provskott för de yngre och 40 skott för de äldre. Avståndet är 10m

Korthåll
Här skjuter vi med "krut -gevär". Det finns två former. I banskytte skjuter du mot tioringad tavla på 50 meter. Som nybörjare skjuter du liggande. Efterhand som Du blir skickligare prövar du på knästående och stående.

Den andra formen är fältskytte. Där går du en slinga i terrängen. Längs slingan finns ett antal stationer där du skall skjuta på mål på okänt avstånd. Korthållsfältskytte är svårare än banskytte, då du måste bedöma avståndet till målet och vindens påverkan på skottet. Fältskytte är skyttets golf.

Detta är vad Botkyrka Skytteförening erbjuder Dig. Du väljer själv vilken eller vilka grenar Du vill prova.
Vilken gren du än väljer, kommer du att bli väl mottagen och få instruktion av någon av våra utbildade och licensierade föreningsinstruktörer.

Bredd och Elit
Du väljer också själv ambitionsnivå. I vår förening är du lika välkommen vare sig du utövar skytte som en trevlig hobby eller har ambition att bli landslagsskytt.

Elit
Målet för de skyttar som satsar på elit är att få ta på sig landslagsoverallen och eventuellt få stå högst på prispallen i t.ex. Nordiska landskampen.

Breddverksamhet
I vår skytteförening får du utbildning, möjlighet att delta i mindre tävlingar och erövra skyttekompetensmärken. När du lärt dig mer, kan du delta i någon av våra breddtävlingar t.ex. Förbundets serietävling, förbundsmästerskap, SM m.fl.

Social gemenskap
Som medlem i vår skytteförening kommer du med i en fin social gemenskap. Sammanhållning skyttar emellan är stark. Föreningar har ofta mer på programmet än bara skytte. Exempel på "vid sidan av" - aktiviteter är flykter, grillkvällar m.m.

Skytte är en sport, En hobby, En livstil
Kanske någt för dig?
Varje ny medlem är viktig för oss.

Kontakta Oss! Så ser Vi till att DU blir väl omhändertagen i vår förening.

Uppdaterad: 20 SEP 2016 09:01

Lars Grenius, Torpängsvägen 10