Botkyrka Skf och Covid

03 NOV 2020 12:38
  • Skapad: 03 NOV 2020 12:38

Hej Alla skyttevänner

Med denna information vill vi som alla andra föreningar ge er info om vad som gäller hos oss kring Covid
Vi har hittills inte haft stängt en enda träning och kommer fortsätta ha öppet, under vissa förutsättningar.
- Alla som har symptom på sjukdom måste avstå träning
- Alla som har familje medlemmar som uppvisar symptom måste stanna hemma.
- Håll alltid avstånd till andra medlemmar och tränare.
- Men det viktigaste är ändå att stanna hemma om man känner sig det minsta sjuk.

För Stockholm gäller nu följande råd:
Avstå från att vistas i inomhusmiljöer som butiker, köpcentrum, museer, bibliotek, badhus och gym. Nödvändiga besök i exempelvis livsmedelsbutiker och apotek kan göras.
- Avstå från att delta i exempelvis möten, konserter, föreställningar, idrottsträningar, matcher och tävlingar. Detta gäller dock inte idrottsträningar för barn och unga födda 2005 eller
   senare.
- Om möjligt undvika att ha fysisk kontakt med andra personer än de som man bor tillsammans med. Det innebär bland annat en avrådan från att arrangera eller delta i en fest eller liknande socialt umgänge.
- Nödvändig närkontakt, som vid exempelvis vårdbesök och medicinska undersökningar, omfattas inte av rådet. Det är dock viktigt att tänka på att den som har symtom som kan vara covid-19 ska undvika all nära kontakt med andra.

Beslutet omfattar också skärpta allmänna råd för verksamheter – som exempelvis butiker, köpcentrum och idrottsanläggningar – och arbetsplatser i länet:

Alla verksamheter bör vidta åtgärder så att var och en ska kunna följa de allmänna råden vid lokala utbrott av covid-19. Det kan till exempel innebära att verksamheten minimerar antalet besökare vid samma tidpunkt.

Beslutet gäller till och med den 19:e November men kan förlängas.
Med vänlig hälsning,
Tränarna