Foto: Lars Grenius

Drakfinalen vecka 43

27 OKT 2016 08:31
En ny skyttestjärna har tänds. Jacob Jergos vann överförväntan drakfinalen i sin debut.
  • Uppdaterad: 27 OKT 2016 08:34

Återigen äntrar en tjej toppen efter kvalifikationsomgången och återigen är det Madelaine Carlander som står högst upp inför finalen med personligt rekord på fina 407,2 poäng.

Denna vecka besöktes vi av ett nytt stjärnskott, Jacob Jergos som för kvällen gjorde sin skytte debut. Efter ca 15 minuters genomgång av säkerhet, vapnets funktion och ngr. skytte- tekniska tips, startade Jacob sin skyttekarriär med att prestera fina 396,4 poäng i kvalomgången och om inte det vore nog så gjorde han som i sagorna och vann den prestigefulla Drakfinalen. ”Är inte detta talang så säg”? Stort grattis Jacob och välkommen tillbaka.

Och så till Madeleine. Hon har ständigt toppat kvalskjutningen med högst resultat men när det väl kommer till finalen är det ngt.- som händer och hon åkte ut efter andra finalskottet. Här får Vi sätta in en extra mentalträningsinsats och vi önskar henne bättre lycka nästa gång. Övriga prestationer ser Ni nedan.

kval

1. Madeleine Carlander   407,2

2. Johan Rikardsson        404,8

3. Jacob Jergos                396,4

4. Maria Rikardsson        392,8

5. Niclas Molander          DNS.

Final vecka 43

1. Jacob Jergos                 XXXX

2. Maria Rikardsson         XXX0

3. Johan Rikardsson         XX0

4. Madeleine Carlander    X0

Draksammanställning

1. Johan Rikardsson         2p.

1. Niclas Molander           2p.

2. Jacob Jergos                 1p.

4. Madeleine Carlander    0p.

5. Maria Rikardsson         0p.

Skribent: Lars Grenius
Epost: Adressen Gömd