Hoppa till sidans innehåll

JSM 2011

09 SEP 2011 17:32
Ett glatt gäng begav sig till Alvesta för årets JSM i nationellt korthåll.
  • Skapad: 09 SEP 2011 17:32

JSM 2011 avresedagen den 8/9.

Efter fem timmars bilresa inkluderat godis och matstopp så är vi på plats för att skjuta JSM

Dom som går in i elden imorgon är Oskar Zettervall, Robert Rindå och Louise Engdahl. Frukosten är planerad till 07.00 för att hinna i god tid till banan för gevärskontroll och förberedelser. Starttid är kl. 10.15 och du kan följa skyttarna live på www.alvestasf.se

Nu håller vi tummarna för en bra start på JSM.et. Truppen blir komplett imorgon då Mattias Forsman ansluter för att tillsammans med dom andra skjuta liggandeskyttet och fältskyttet på lördag och söndag.

 

JSM 2011 9/9 tävlingsdag 1. En dag att snabbt glömma...

 

Starten på JSM med ställningsskyttet 10 ligg, 5 stå och 5 knä gick åt pipsvängen för Botkyrkaskyttarna. Oskar Zettervall blev bäst av Botkyrkaskyttarna med resultatet 167p, Louise Engdahl näst bäst med 162p och Robert Rindå hade 155p. Jag tror det var årssämsta för alla tre så det vill till skärpning imorgondagens liggandeskytte som startar redan 08.40. En tidig uppstigning väntar vi strax innan 06.00. Dagens placeringar talar vi tyst om...och tar nya tag imorgon.

 

JSM 2011 10/9 tävlingsdag 2. Mycket bättre...

 

Vid dagens liggandeskytte där Botkyrkaskyttarna sköt i samma skjutlag med start 08.40 presterades det mycket bättre av samtliga om man jämför med gårdagens ställningsskytte. Bäst av våra skyttar lyckades Mattias Forsman med resultatet 190p vilket är lika med tävlingspers, starkt gjort att prestera bra när det gäller som mest. Louise Engdahl revanscherade sig från gårdagen med att få ihop 187p vilket hon var mycket nöjd med för dagen. Oskar Zettervall sköt bra men hade träffbilderna på fel ställe och slutade på 182p med bud på mycket mer. Robert Rindå fick ihop 175p han började mycket bra med avslutade med träffbildförflyttningar efter att ha vilat mellan serierna.

 

En lärdom alla kan dra är väl att resultat som man kan vinna förbundsmästerskap på hemmavid inte räcker till en topp 50 placering på Junior-SM. Det är bara att träna vidare så kommer finalplatserna även på JSM. 193p krävdes för final denna gång och det var 192p förra året så det är bara att ligga i och träna vidare så kan ni alla nå den nivån. Segrade gjorde mycket överraskande Ludwig Wässman Björksta på 196 i grundomgången och totalt 344p. Ludwig är bara 14år och satte alla juniorer på plats, otroligt bra gjort.  Stockholm lyckades få med en skytt till finalen och det var Sara Borg Ununge, vem annars?

Sara gick in som sista placering till finalen och sköt upp sig men lyckades inte slå sig in på topp tio, men mycket bra jobbat ändå av Stockholm Läns bästa liggskytt på juniorsidan. Imorgon avslutas JSM med korthållsfältskyttet där har vi bra chanser på framskjutna placeringar både i föreningslag, Förbundslag och individuellt.

 

Laddar med filmen Jägarna 2 och en väl skakad Coca-Cola.

 

Botkyrkas junior-SM skyttar laddade med biobesök och middag i Växjö.  Eftersom det är lätt att få lappsjuka i vårt i och för sig fina vandrarhem i Asa i djupaste smålandsskogarna så fick det bli ett besök i Växjö.

Vi tittade på Jägarna 2 samt åt en trevlig middag. På filmen fick vi tyvärr sitta utspridda över hela salongen eftersom vi var sent ute med biljettköp och det var fullsatt. Men det visade sig vara en vinstlott att vi inte satt bredvid varandra. Robert hällde ju ut halva sin halvliterscola i knät på bänkgrannen. Som sagt, tur vi inte satt bredvid honom. Han gjorde fin reklam för klubben eftersom han hade klubboverallen på sig. Om hans bänkgranne kommer att lösa medlemsskap i föreningen är dock oklart i skrivande stund, han funderar nog över just det under tiden han försöker torka upp. Nu sängen och sedan tidig väckning, städning, frukost och avresa till avslutande fältskyttet imorgon. 

 

JSM 2011 11/9 tävlingsdag 3. Mattias Forsman prisad för en 8:e plats individuellt.

 

Vid dagens tävlingar i khf på JSM gjorde Botkyrka sin bästa prestation denna helg.  Mattias Forsman sköt 37 träff av dom 42 möjliga och kom på en mycket hedrande 8.e plats på JSM. Det var helgens överlägset bästa prestation av Botkyrkaskyttarna. Starkt av Mattias att ta reda på denna sista chans att skjuta till sig framskjutna placeringar på JSM eftersom han nästa år går upp i RM klassen.

 

En nästan lika bra prestation stod Robert Rindå för då han kom på en 28.e plats med sina 31 träff. Klart den bästa prestation Robert gjort hittills i sin skyttekarriär. Tillsammans med Mattias kom dom på en 7.e plats i lagtävlingen. Jättekul att just Robert fick en stor framgång efter många års slit på skjutbanorna både på träning och tävling. Grattis Robert du var väl värd detta efter all tid du lagt ned, starkt jobbat. Louise Engdahl fick 25 träff och en 44.e plats vilket var ett stort framsteg från förra årets JSM. Hon hade mer än dubbelt så mycket träffar nu än då.

 

Liggandeskyttet och avståndsbedömningen finns där men det behöver tränas mer knä för att avancera ytterligare i prislistan. Oskar Zettervall fick ihop 23 träff. Han sköt för ett klart bättre resultat men ett felläge i sida plus ett knäskytte som inte tog riktigt gjorde att det räckte till en 47.e placering denna gång. Största skillnaden mellan Botkyrkaskyttarna var kanske knäskyttet. Mattias satt 9 av 12 Robert 5/12 Oskar 4/12 och Louise 2/12. Avståndsbedömningen gick ingen bort sig på, men knäskyttet blir ganska avgörande när 2 av 7 stationer skjuts i knä. Tillsammans med storskytten Sara Borg Ununge (27tr) så bildade våra skyttar förbundslag, det blev en sjundeplats denna gång. Så för att sammanfatta helgen kan vi väl säga att:

 

  • Vi har haft väldigt roligt tillsammans.
  • Det finns otroligt många bra skyttar i Sverige på 50m och dom bästa bor (tyvärr) inte i Stockholm.
  • Vi har en bit kvar till dom bästa, men avståndet är inte omöjligt att hämta in eller minska. (om ni vill).
  • Alla blev sugna på att på nästa års JSM även skjuta 6.5 (300m). Det kan bli ganska segt att skjuta i 20min per dag, att skjuta båda disciplinerna skulle betyda dubbelt så mycket skytte.
  • Stockholm som distrikt kan tillsammans göra mycket för att JSM ska bli ännu roligare för skyttarna.
  • Gemensamt boende och ett gemensamt tält på plats för att ha som samlingspunkt skulle öka sammanhållningen. 

 

Är det inte skrutt att i Sveriges till folkmängd största distrikt endast kan samla skyttar från fyra föreningar till ett JSM? Tack för sällskapet Järna, Ununge och Djurö hoppas fler föreningar hänger på nästa år, det skulle vara roligt. Som ledare är det alltid roligt att få resa och umgås med trevliga ungdomar. Så jag och Tommy tackar Robban, Louise, Oskar och Mattias för en trevlig helg, ni är grymma. Vid tangentbordet denna helg/ Thomas Engdahl.

Skribent: Thomas Engdahl

Du som spelar på Svenska spel kan enkelt stödja Botkyrka SKF genom att ange oss som den förening du vill stödja. Klicka på bilden ovan och anmäl dig eller säg till i spelbutiken nästa gång du spelar.

 

Rankinglista 50m

Rankinglista 10m

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Botkyrka SkF - Skyttesport
Kent Westman, Scheelevägen 2 H
14731 Tumba

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link...

Se all info