Lovisa till Riksfinal i Skyttiaden

03 FEB 2013 11:01
Fem Botkyrkaskyttar hade kvalat in till Regionfinalen i Eskilstuna för att försöka ta en plats i riksfinalen i mars. En lyckades.

• Skapad: 03 FEB 2013 11:01

Lovisa Bjare har trots sin ringa ålder varit med och skjutit ganska många tävlingar runt om i regionen. Denna rutin nyttjade hon nu till fullo då hon vann regionfinalen i Eskilstuna på maximala 400p och med 39 innerträffar. Jättegrattis till träningsflitiga Lovisa och hennes tränare Kent Westman.

Övriga sittskyttar var Linda Wikner och Anton Bolin. Båda sköt bra efter sina förutsättningar och det var bra gjort eftersom detta var deras första stora tävling utanför Stockholm, bra jobbat av båda.

I ståendeskyttet representerades Botkyrka av Rosanna Rydholm i klass L 20 och Rosanna sköt 363p vilket var bra med tanke på en lite darrig start i första tioskottsserien.

Louise Engdahl sköt 376p i den hårda klassen L 17 och det räckte inte till hennes fjärde riksfinal i rad utan hon får ta nya tag i nästa års Skyttiad. Louise dock näst bästa ståendeskytt från Stockholm efter Dennis Trouin som tog sista platsen på decimaler efter 385p i klass L25.

Vi gratulerar Lovisa Bjare, Johanna Lindgren Bromma Solna SKF samt Dennis Trouin Djurö skf som blir dom tre stockholmare som får representera Stockholm i riksfinalen i Eskilstuna den 9 mars.