Hoppa till sidans innehåll

Regionfinal Skyttiaden

05 FEB 2012 17:35
Fyra försökte nå Riksfinalen i Skyttiaden en lyckades.
  • Skapad: 05 FEB 2012 17:35

Regionfinalen i Skyttiaden är som bekant kval till Riksfinalen. Kvalet är stenhårt då det är åtta distrikt i Region Öst dit Stockholm tillhör. Förutom huvudstaden så tillhör Dalarna, Gävleborg, Östergötland, Västmanland, Örebro, Uppland och Södermanland vår region. Dom fem bästa skyttarna från alla dessa distriktsmästerskap skulle göra upp om totalt 5 platser per klass till Riksfinalen.

Så av totalt ca 40 skyttar per klass skulle topp fem gå vidare, inget utrymme för att ha en dålig dag här inte.

Lovisa Bjare och Louise Engdahl hade som dom yngsta av föreningens deltagare lottats att starta kl 09.00 i Eskilstuna. Uppstigning 06.00 och avfärd 07.00 men vad gör man inte för att få skjuta lite?

Sandra Ahlén hade sovmorgon med starttid 10.30 och Mattias Forsman skulle inte skjuta förrän 12.00. Tyckte kanske att både Sandra och Mattias såg tröttare ut än Lovisa och Louise, dagens ungdom...

Hur gick det då?

Lovisas fina prestation kan läsa om i annan artikel här på hemsidan, än en gång grattis till nya personbästat. Resultatet 390 och din 18.e plats. Lovisa har ett år kvar i sin klass L11.

Louise började bra, avslutade inte riktigt lika bra men tog en andraplats på 374p och därmed även en säker plats till Riksfinalen. En plats som hon kvalificerad sig för andra året i rad. Förra året blev det en 14.e plats i Riksfinalen, är målet topp 10 nu i år?

Sandra hade en sådan där dag där hon nog mest av allt hade velat stanna kvar i sängen...

Resultatet 364p är såklart under hennes förmåga, men ibland är det inte alltid helt lätt att få till det när det gäller på viktiga tävlingar. Sandra som nu tog en 15.e  plats i klass L 17 får komma igen nästa år och då i klass L20, dom börjar bli "gamla" dom där juniorerna.

Vår enda seniorskytt Mattias började bra men föll tillbaka lite och slutade på en 15.e plats i klass L25 på resultatet 363p.

Bättre än i distriktsfinalen men det räckte inte till avencemang denna gång. Mattias längtar redan till sin specialgren 50m som han tjuvstartar i Eskilstuna redan nästa helg.

Riksfinalen avgörs i Eskilstuna den 10 mars och vi önskar Louise lycka till där.

 

Skribent: Thomas Engdahl

Du som spelar på Svenska spel kan enkelt stödja Botkyrka SKF genom att ange oss som den förening du vill stödja. Klicka på bilden ovan och anmäl dig eller säg till i spelbutiken nästa gång du spelar.

 

Rankinglista 50m

Rankinglista 10m

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Botkyrka SkF - Skyttesport
Kent Westman, Scheelevägen 2 H
14731 Tumba

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link...

Se all info