Sommarpokalen i luft

27 MAJ 2011 10:45
Djurö Skf bjöd in till en lagtävling i luftgevär
  • Skapad: 27 MAJ 2011 10:45

Onsdagen den 25/5 gjorde Djurö, Botkyrka och Täby (TVÖR) upp om sommarpokalen i luftgevär. I Botkyrkas lag sköt Robban Rindå, Oskar Zettervall och Louise Engdahl. Tävlingen gick i Djurös lokal ute på Värmdölandet på papptavlor vilket vi ju är vana vid efter en vinter i Alfa.

Laget som var ringrostigt eftersom det var två månader sedan dom ställde in luftbössan för att ta fram 50m bössan skötte sig ändå bra. Laget kom tvåa efter Djurö. Robban som var klar med sin serie när dom andra fortfarande sköt provskott hade 336p. Oskar sköt fina 358p och Louise som verkar konserverat luftformen fick ihop 377p.

Vi tackar Djurö för inbjudan till sommarpokalen och hoppas kunna bjuda tillbaka med en lagmatch med 50m bössan innan säsongen är över. Jag tror att sådana här initiativ med enkelt arrangerade klubbmatcher skulle kunna lyfta skyttarnas resultat och kanske framförallt stimulera ungdomarna till att fortsätta med sitt skytte längre upp i åldrarna. Så än en gång tack Djurö för inbjudan och den trevliga grillfesten med korv efteråt.