Swedish Cup nya klubbrekord

07 JAN 2013 09:28
Tre Botkyrkaskyttar antog utmaningen att skjuta den internationella luftgevärstävlingen Swedish Cup i Sävsjö. Det internationella motståndet kom bl.a från: Australien, Tyskland, Schweiz, Danmark, Norge, Estland, Finland.
  • Skapad: 07 JAN 2013 09:28

Vid årsskiftet började dom nya internationella reglerna att gälla och Swedish Cup gjorde världspremiär med att skjuta efter det nya regelverket. Numera räknas det decimaler från första skottet mot bara i finalerna tidigare.

Finalerna är också omgjorda och dom åtta finalskyttarna slås ut en efter en tills det bara återstår två skyttar som gör upp om guldmedaljen.

Tyvärr blev det inga finalskjutningar för våra skyttar vilket inte heller var att vänta med tanke på motståndet. Både Mattias, Oskar och Louise hade motståndare som sköt OS i London i somras.

Eftersom det var premiär efter dessa nya regler så blev det med automatik nya klubbrekord. På herrsidan håller just nu Oskar Zettervall det nya rekordet med 586.7 poäng på 60 skott. Mattias ligger tätt efter med sina 585.9 poäng.

På damsidan samt damjuniorsidan innehar Louise Engdahl det nya klubbrekordet på 40 skott med 400.5 poäng.

Det innebär att Oskar och Mattias sköt runt 9,8 poäng per skott och att Louise lyckades snitta över 10.0 poäng på sina 40 skott.

Fantastiskt bra prestationer av våra skyttar.

Alla var positiva till den nya regeln att decimalerna räknas även i grundomgången.

Som vanligt var det roligt att vara ute och resa med våra Botkyrkaungdomar.

I år hadevi sällskap med Djurö skyttarna Dennis, Jonte, Robin och Thomas samt Cissi och Tessan från Ununge.

Men naturligtvis tråkigt att Sveriges största stad bara kan bidra med nio skyttar från tre föreningar av dom 550 deltagare som tävlade i Sävsjö dessa tre dagar. Eller ca 1.5% av startfältet.

Förhoppningsvis funderar anställda och förtroendevalda på StSF på varför skyttet i Stockholm håller på att dö ut.

Boende för nästa års Swedish Cup är redan bokat, hoppas vi blir flera skyttar tills dess./

Thomas Engdahl