Vinterpokalen hård match mellan Djurö Skf och Botkyrka

10 DEC 2011 18:06
Vid årets Vinterpokal som sköts i Solna startade tio skyttar från totalt fyra föreningar och det startade tre lag. 10 skyttar som totalt satte 6 personbästa.
  • Skapad: 10 DEC 2011 18:06

Skulle favoriten Djurö med Dennis Trouin som ankare hålla undan mot ett ungt hungrigt Botkyrka var frågan. Det blev en hård match men Dennis som sköt 582p av maximala 600 och gav sitt lag en flygande start. Botkyrka startade med fem skyttar varav dom två bästa resultaten skulle räknas. Av dessa fem skyttar satte tre personliga rekord. Men det räckte ändå inte för att vinna lagtävlingen.

Louise Engdahl hade nya perset 573p och Sandra följde upp med mycket goda 567p och räknades in i laget. Tyvärr räckte inte dessa mycket goda resultat utan Djurö vann på 1149p mot Botkyrkas 1140p.

Övriga Botkyrkaskyttar denna dag var Mattias Forsman 532p, Robert Rindå 522p vilket var nytt pers grattis och tävlingsdebuterande Rosanna Rydholm med fantastiska 509p. Rosanna har kanske skjutit stående vid maximalt ett tiotal tillfällen. Ännu en tjej som kan komma att ställa till det för oss grabbar framöver.

I samband med denna tävling mötte vi Bromma-Solna i Allsvenskans juniorserie. Oskar Zettervall som jobbade dennna helg sköt sin 60 skottsmatch tidigare i veckan och hade 562p. Det resultatet tillsammans med Sandras 567p och Louise 573p gör att även Bromma-Solna förlorade mot vårt duktiga juniorlag. Tidigare har både Uddevalla och Ludvika besegrats och nu återstår bara en match mot Ludvikas andralag. Kan våra juniorer vinna även den matchen så är segern i Allsvenskans juniorserie ett faktum. Men det gäller att alla tre skyttar kämpar järnet även i den matchen. Men det ser onekligen ut som våra juniorer har en god chans.