Hoppa till sidans innehåll

Björksta Open tre klassegrar på fyra skyttar

05 JUN 2011 20:35
Vid helgens Björksta Open i korthåll blev Louise Engdahl obesegrad i två klasser samt vann Golden Shot dubbelt
  • Skapad: 05 JUN 2011 20:35

Det var Oskar Zettervall, Tommy Forsman samt Louise och Thomas Engdahl som styrde kosan mot Björksta Open i korthåll på lördagseftermiddagen. Tommy och Thomas sköt liggande i en sammanslagen klass 1-2 och Thomas segrade på 184p och Tommy kom 4.a med nya personbästat 167p. Oskar sköt ligg i klass 3-4 och kom femma med resultatet 186p. Louise sköt i klass 17 och vann den klassen på 188p. Det kan nämnas att en stark och byig vind drog ned resultaten betänkligt.

Medans Thomas och Tommy tog en fika i den trevliga klubblokalen så laddade Oskar och Louise om för ställningsserien. Där började en som vanligt hård match mellan dom båda. Louise öppnade med 94p mot Oskars 92p efter dom tio liggskotten. Oskar gick ifatt i första ståskottet då han öppnade med en 10 mot Louise 8.a. Oskar sköt fantastiska 45p i stå mot Louise 41p och var i ledning med 2p inför den avslutande knäserien. Där sköt Louise mycket fina 46p och avgjorde mot Oskar som också sköt mycket bra men en 5.a i knäserien gjorde att Louise gick segrande i den mycket prestigefyllda striden om vem som är bästa ställningsskytt i Lasses träningsgrupp. Louise persade med 19p och slutade på 181p och Oskar fick ihop 176p vilket endast är en poäng under personbästat. Vilka ställningsskyttar vi börjar få i föreningen och då kunde vare sig Mattias eller Robert vara med och båda dessa håller ju samma nivå som Oskar och Louise på träning, föreningslag på SM ställning eller?

I Björksta har dom alltid en extratävling som heter Golden Shot. Det är en tävling om vilka 30 skott som är bäst i hela tävlingen. I vintras vann Louise denna tävling när det handlade om luftgevär. Gissa vem som hade helgens bästa tävlingsskott? Louise igen men den här gången hade hon både det bästa och näst bästa skottet, båda 10.9 med högsta tusendelarna av alla dom ca 1500 tävlingsskott som lossades i helgen. Botkyrka trivs i Björksta. Tre klassegrar, vinnnare i Golden Shot och två personbästa gjorde dom totalt 25 milen i bil till en trevlig resa med mungiporna uppåt på samtlig Botkyrkaskyttar. Resultaten kan ni se på www.skytteonline.se

 

Skribent: Thomas Engdahl

Du som spelar på Svenska spel kan enkelt stödja Botkyrka SKF genom att ange oss som den förening du vill stödja. Klicka på bilden ovan och anmäl dig eller säg till i spelbutiken nästa gång du spelar.

 

Rankinglista 50m

Rankinglista 10m

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Botkyrka SkF - Skyttesport
Kent Westman, Scheelevägen 2 H
14731 Tumba

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link...

Se all info