Föreningsmästerskap korthåll – ställningar 2011.

26 SEP 2011 13:01
Lördagen den 24/9 genomförde föreningen ställningsmästerskapet i korthåll ställningar och med detta även bansäsongens avslutande.
  • Skapad: 26 SEP 2011 13:01

Lördagen den 24/9 genomförde föreningen ställningsmästerskapet i korthåll ställningar och många, faktiskt alla fick se sig akterseglade av fält- och knästående fantomen Thomas Engdahl, ja ni läste rätt. Thomas som under många år duktigt maskerat sin talang för ståendeskytte, klev nu ur vapenskåpet och satte alla sju startande på plats efter grundomgången genom en utmärkt 178 poängare.

När uppståndelsen och krutröken skingrats såg vi att Nesa som vilat sig i form landat med 177 p. och Louise på goda 173p följd av Mattias på 171 och Robban på jämna 170. I övrigt var det mediokra resultat men vi hade tur med vädret och kaffebrödet smakade utmärkt.

I finalen som gav plats åt samtliga startande stod Thomas bra emot de spurtande ungdomarna men vi fick inte helt oväntat se Mattias som segrare efter en fenomenal finalserie på hela 137 p. och ett total resultat på 308 p. Thomas lyckades säkra silvermedaljen före dottern Louise som för dagen ”bara” fick brons.

Sammanfattningsvis kan jag konstatera att deltagarantalet var ngt. över förväntan och jag tror att valet av tävlingsdag var avgörande och denna erfarenhet tar vi med oss till nästa år.

Komplett resultatlista hittar du i resultatarkivet.

Skribent: Lasse G