Almunge regerade på Hacksjöbanan

02 OKT 2011 19:29
Vid helgens korthållsfältskjutning dominerade regerande Svenska Mästarinnan Ann Sofie Wendle och hennes far Alf genom att vara dom enda som sköt fullt med 36 träffar vardera.
  • Uppdaterad: 21 OKT 2016 08:10

Arne Borg var den första som fick äran att lägga en bana för korthållsfältskjutning på "nybyggda" Hacksjöbanan. Arne valde att lägga en bana utan egentliga långhåll och samtliga mål stod betydligt under rekomenderade maximala avstånd.

Det lurade alla utom som sagt familjen Wendle från Almunge. Ann Sofie och Alf är tydligen för rutinerade för att "gå på" korta avstånd. Alla andra skyttar släppte åtminstonde ett skott över figurerna men dom allra flesta tappade mer än så även om det var en träffvänlig tävling där många lyckades skjuta över 30 träff.

Men vad håller på att hända med korthållsfältskyttet i Stockholmsområdet?

Endast 20 skyttar till start är ju klart underkänt. Hela säsongen har visat liknande tendenser med vikande deltagarantal på korthållsfältskjutningarna i Stockholmsområdet.

Det är synd om banläggarna och dess föreningar som lägger ner så mycket arbete för att arrangera en fältskyttestig och sedan kommer det endast 15-30 skyttar på tävlingarna. Det verkar inte spela någon större roll om tävlingen ligger i Uppland, centralt i länet eller klart söder om Stockholm deltagarantalet är detsamma, dvs under 30 skyttar.

Vad ska vi göra för att öka antalet skyttar på våra tävlingar?

Vi gratulerar Almunge till uppvisningen på Hacksjöbanan och resultaten för övriga kommer under resultatfliken högst upp på hemsidan.

Botkyrka hade bara tre skyttar till start denna dag och två vann sina klasser. Det var Louise Engdahl och Tommy Forsman samt Krister Nilsson  som fick representera föreningen denna dag. Louise och Tommy vann sina klasser. Det gjorde inte Krister.

Resterande Botkyrkaskyttar jobbade med arrangemanget och som arrangör skjuter man ju inte om vare sig placeringar eller prispengar i en tävling som man själv är arrangör för.

Se resultat i resultatarkivet.