Landskampsvinst !!! Grattis Lovisa !!!

22 APR 2019 15:14
Nu under påskhelgen har årets kvallificeringsomgång av EYL Championship för norra regionen avgjorts i Århus, Danmark.
  • Uppdaterad: 22 APR 2019 15:14

Efter lördagens två vinster så var det med stärkt självförtroende som de svenska gevärsjuniorerna steg in på banan för matchstart klockan 10:00.

Det norska motståndet var i behov av en vinst för att ha en chans för avancemang till europafinalen i Ungern.

Föga hjälpte deras revanchlusta för tidigt under matchen tog våra kära juniorer en ledning som de sedan aldrig släpte.

När matchen var slut stod siffrorna till Sveriges fördel, 20-12. Redan klockan 11:30 var det dags för nästa match,  så det var endast bara till att byta bana, helt utan paus emellan.

När halva sista matchen(mot Estland) var skjuten var ledningen 16-0 i svenska favör. Estlands förstaskytt tog sig samman och lyckades ta totalt 4 poäng mot Johanna Andersson.

Slutställningen blev sedemera 28-4 i vinst för lag Johanna, Lovisa, Viktor och Victor. Fyra raka vinster och 88 inskjuta poäng ger alltså en biljett till Budapest. Till Ungern får Sverige sällskap av Polen som kom på andra plats med två vinster och 84 poäng.

Skribent: Niclas Molander
Epost: Adressen Gömd