Hoppa till sidans innehåll

Lasse Grenius Förbundsmästare 50m liggande

18 JUN 2011 22:15
Vid lördagens DM på 50m liggande så vann Lasse Grenius titeln för seniorer efter 145p i finalen,. Han är nu regerade förbundsmästare i både korthåll fältskytte och 50m på bana.
  • Uppdaterad: 21 OKT 2016 08:10

Segern satt hårt inne efter särskjutning mot en annan Botkyrka skytt Louise Engdahl som också hade 145p i finalen. Frasse Forsell kom 4.a  och Botkyrka fick alltså dom fantastiska placeringarna 1.a 2.a och 4.a. Som grädde på moset vann Krister Nilsson, Frasse Forsell och Oskar Zettervall lagtävlingen.

Mathias Forsman och Krister Nilsson sköt den bästa grundomgången av alla.

Mathias i senior med 189p och Krister i veteranklassen med 193p. Nytt för i år var att grundomgången endast var kval till final och att i finalen startade alla skyttar på noll poäng. Så Mathias och Krister hade i praktiken ingen fördel av sin fina grundomgång inför finalen.

Dom allra flesta tyckte att det var kul att förbundet vågade sig på ett nytt upplägg på förbundsmästerskapet genom att alla började finalen från noll. Ryktena säger att några skyttar stannade hemma i protest mot nyordningen. Det är naturligt att alla inte kan tycka likadant om en förändring av det här slaget. Men dom som stannade hemma som protest kan stanna kvar där och fortsätta gräva i sin sandlåda.

Heders åt dom som kanske inte tyckte om nyordningen men kom och sköt om mästerskapet ändå. Hade förbundsmästerskapet för seniorer skjutits med samma upplägg som tidigare år så hade en 14 åring blivit förbundsmästare och så kan vi ju inte ha det;)

Ett större problem är att anläggningen från Kongsberg ännu en gång svek och inte fungerade fullt ut vid ett mästerskap. Det börjar bli en mycket dålig Norgehistoria med Hacksjöns nya elektroniska markeringssystem på 50m banan.

Förhoppningsvis ryter köparen av anläggningen StSF till mot leverantören så dom masar sig hit och får grejerna att fungera. Det kan inte vara meningen att en anläggning för 600.000:- fungerar sämre än det man kan köpa på Buttricks....

 

Alla resultaten från förbundsmästerskapet kan du se här:

 https://iof3.idrottonline.se/ImageVaultFiles/id_32020/cf_104/FM%20korthåll%20ligg.PDF

 

 

 

 

 

Skribent: Thomas Engdahl

Du som spelar på Svenska spel kan enkelt stödja Botkyrka SKF genom att ange oss som den förening du vill stödja. Klicka på bilden ovan och anmäl dig eller säg till i spelbutiken nästa gång du spelar.

 

Rankinglista 50m

Rankinglista 10m

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Botkyrka SkF - Skyttesport
Kent Westman, Scheelevägen 2 H
14731 Tumba

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link...

Se all info