Hoppa till sidans innehåll

Louise yngsta vinnaren någonsin på föreningsmästerskap i korthåll fält?

18 SEP 2011 19:52
Föreningsmästerskapet i korthållsfältskytte avgjordes i samband med årets Förbundsmästerskap i Ösmo. Segrare blev Louise Engdahl endast 14år på 39träff av dom 42 möjliga på dom 7 första stationerna som ingick i föreningsmästerskapet.
  • Uppdaterad: 21 OKT 2016 08:10

Ett bevis på att ungdomarna läxade upp både senior och veteranskyttar i föreningen visar sig genom att på andra plats kommer Oskar Zettervall på 37träff.

Thomas Engdahl och Krister Nilsson var dom som representerade föreningen i vuxenklasserna denna dag. Thomas kom 3.a med 33tr. och Krister på en hedersam 4.e plats med 30tr. Så det är väl ingen överdrift att säga att för denna dag var det ett generationsskifte som blev genomfört i Ösmoskogarna.

Men vi gubbar kommer igen...eller gör vi det?

Samtidigt genomfördes regionskjutning på station 1-6 där Louise och Oskar hade 34/36träff och Thomas 27/36 och Krister 26/36. Så gubbarna hade gjort bort sig och var utklassade redan där...

Det var även Förbundsmästerskap för Junior, Senior och Veteran över 8 stationer.

Där kom Louise på 2.a på 45träff och Oskar tog en bronspeng med 43 träffar. Superpt skytte av båda två.

Thomas och Kristers placeringar vet vi inte ännu eftersom resultatlistan ännu inte är publicerad, men troligtvis ingen topp 3 placering för någon av "gubbarna."

Tyvärr var deltagarantalet lite skralt, det kan bero på att det återigen var en krock i tävlingsprogrammet med en fältskjutning i Upplandsserien samma helg. Hur svårt kan det vara att göra en gemensam tävlingsplanering för att undvika krockar i granndistrikten?

Botkyrka körde en helt igenom schysst fältskjutning. Eftersom det var mästerskap så spred vi ut oss och Krister sköt i patrull 1, Louise och Oskar i patrull 2 och Thomas i patrull 3. Ingen kan beskylla vår förening att inte genomföra individuell skjutning. Dvs inte snacka ihop oss om avståndsbedömning och vindavdrift. Detta är naturligtvis självklart på en mästerskapsskjutning (för oss i vår förening).

Tyvärr tycker inte Stockholms Skyttesportföbund att det är viktigt eftersom fadderskytte godkänns även på mästerskapen. Om förbundet tror att det får fler skyttar till fältskyttestigarna på korthåll eller 6.5 så är vi illa ute.

Varför inte köra separata Senior, Veteran och Juniorpatruller. Då sköter sig alla själv och skjutningen i patrullen skjuts under samma förhållanden i respektive tävlingsklass.

 

 

 

 

 

 

 

 

Skribent: Thomas Engdahl

Du som spelar på Svenska spel kan enkelt stödja Botkyrka SKF genom att ange oss som den förening du vill stödja. Klicka på bilden ovan och anmäl dig eller säg till i spelbutiken nästa gång du spelar.

 

Rankinglista 50m

Rankinglista 10m

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Botkyrka SkF - Skyttesport
Kent Westman, Scheelevägen 2 H
14731 Tumba

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link...

Se all info