Foto: Lars Grenius

Medaljregn för Botkyrka Skytteförening vid Förbundsmästerskapet.

02 JUN 2016 09:37
Lagseger, förbundsmästartitel och många individuella segrar samt en hel del teknikkrångel. Så kan helgens förbundsmästerskap i korthåll liggande sammanfattas.
  • Skapad: 02 JUN 2016 09:37

Individuellt blev det sex Botkyrkasegrar i klasserna: K13 1:a Mikaela Hemmälin 189p. K15 1:a Jakob Nyhem 191p. K2 1:a Magnus Rydén 195p. K3 1:a Paul Brix 167p. K4 1:a Lasse Grenius 191p. K75 1:a Krister Nilsson 186p.

Dagens stora överraskning stod Magnus Rydén för, som i sin tävlingsdebut ”dunkade” in 195 poäng ett resultat som placerade honom på en utsatt förstaplats i seniorfinalen. Många var det som undrade vem den välskjutande ”Ynglingen” var och som verkade komma från ingenstans. Sanningen är att han har en gedigen skjutteknik som är skolad från bänkskyttarnas perfektionism. Magnus genomförde en suverän finalskjutning och bärgade därmed sitt andra förbundsmästerskapstecken. Det första tog han vid förbundsmästerskapet i luftgevär sittande för seniorer.

Mikaela Hemmälin vann det tuffa K13- klassen med goda 189p. En poäng före Carl Olsson från Bromma Solna SKF. Magnus Rydén må varit outstanding med sina 195p men Jakob var den skytt som dominerade mest i sin tävlingsklass. Jakob presterade hela 191p. Hela 7 poäng före tvåan Tobias Roming 184p. I klassen K3 fick Paul Brix se sig besegrad av svikande synskärpa, vilket gjorde hans resultat orättvist. K4 vanns av Lasse Grenius som trots tävlingsledarskap och skjutledarroll lyckades överförväntan att pricka in 191p.

Lagtävlingen

Lagmässigt slog duon Magnus Rydén och Lasse Grenius till med lagseger med 386 poäng. Tvåa blev Stockholm Amatör SKF 379p. och trea sportskytteföreningen Södermalm & Liljeholmen 377p.

Seniorfinalen

Magnus genomförde en suverän finalskjutning och bärgade sitt första individuella korthållsguld. Lasse Grenius som startade på tredjeplats i finalen försvarade placeringen med att plocka in en poäng till andraplatsen men utrymmet var för litet att nå en högre valör än brons denna dag. Två medaljer av tre möjliga är ett mycket gott resultat, vilket förmodligen är många år sedan sist.

Juniorfinalen

Juniorernas final kantades tyvärr av en massa teknikkrångelkrångel då gummibanden trasslat sig på två tavlor, vilket fick till följd att markeringssystemet fick dåndimpen och markerade bommar och treor för skyttar som aldrig tidigare skjutit sämre än 9,9 med förbundna ögon. När finalen stod klar hade Jakob Nyhem utropats till segrare men efter beslut om omskjutning fick Carl Olsson skjuta om sin final med seniorerna och då gick Carl om Jakob och korades till juniormästare. Rätt eller fel? Tekniken svek oss och eventuellt var det fler resultat som kunde ifrågasättas denna dag?

Sammantaget har säsongen börjat mycket bra för Botkyrka Skytteförening.

Skribent: Lars Grenius