Hoppa till sidans innehåll

Två Förbundsmästare på Förbundsmästerskapen i Luftgevär

23 FEB 2013 16:23
Mattias Forsman Seniormästare och Louise Engdahl Juniormästare på Förbundsmästerskapet som avgjorde i Hacksjöhallen lördagen den 23 februari.
  • Skapad: 23 FEB 2013 16:23

Årets Förbundsmästerskap i luftgevär hade samlat bra med startande i juniorklassen samt veteranklassen. Bara en senior startade och det var Mattias Forsman Botkyrka som segrade med god marginal:). Tyvärr blir det inget mästerskap när mindre än tre startar, men det är ju inte Mattias fel. Därför utnämner vi honom till seniormästare vid årets Förbundsmästerskap.

I juniorklassen startade sju skyttar från fyra föreningar, Botkyrka, Djurö, Össeby-Garn samt Bromma-Solna Skf. I grundomgångens 30 skott avgjordes medaljerna i respektive klass och där segrade Jack Simpsson Össeby-Garn i klass L15S, Louise Engdahl Botkyrka i klass L17 och Rosanna Rydholm Botkyrka i klass L20.

Efter finalskjutningen med ytterligare 10 skott där även tiondelarna räknades blev Louise juniormästare 0.8 poäng före Robin Norrgård Djurö,  Felix från Bromma Solna tog bronset strax före Rosanna som sköt en fantastisk final och blev fyra.

I veteranklassen skulle Botkyrkas färger försvaras av Frans Forsell som var regerande förbundsmästare. Frasse sköt bra men tyvärr räckte det inte mot Bromma -Solnas duktiga skyttar.

Margareta Ottosson Bromma-Solna vann veteranmästerskapet överlägset. Margareta hade faktiskt tävlingens högsta resultat. Juniorerna sköt bra men inte lika bra som "Maggan".

Några bilder från prisutdelningen har vi tyvärr inte eftersom StSF beslutat att dela ut medaljerna i efterhand. Det var för jobbigt att gravera dom i tid till tävlingen...

När medaljerna delas ut framgår inte, förbundet har i flera år av ungdomarna kallats för "Priceless".Det smeknamnet lär få användas även i framtiden eftersom det verkar vara helt omöjligt att hinna med att leverera medaljerna till arrangören innan tävlingarna avgörs.  

Det kanske inte blir vare sig fler skyttar eller arrangörer på våra mästerskap framöver när inte ens förbundet prioriterar arbetet med att få fram priserna till arrangören i tid.

Varför anser StSF inte att det är viktigt att hedra pristagarna på plats efter avslutat tävling?

Har vi posten som sponsor eller varför ska priserna alltid levereras den vägen?

Tack Kenta Westman och Lasse Grenius för ett bra genomfört arrangemang.

Även ett stort TACK till alla skyttar på på plats, vi ska försöka hitta en bild på dom saknade medaljerna så ni vet hur dom ser ifall ni skulle få dom någon gång i framtiden.

 

Skribent: Thomas Engdahl

Du som spelar på Svenska spel kan enkelt stödja Botkyrka SKF genom att ange oss som den förening du vill stödja. Klicka på bilden ovan och anmäl dig eller säg till i spelbutiken nästa gång du spelar.

 

Rankinglista 50m

Rankinglista 10m

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Botkyrka SkF - Skyttesport
Kent Westman, Scheelevägen 2 H
14731 Tumba

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link...

Se all info