Swedish Cup Sävsjö - Resultat och reseberättelse.

04 JAN 2012 20:08
  • Uppdaterad: 21 OKT 2016 08:10

Swedish cup 2012

Resedagen:

Första stoppet var vid Rasta i Ödeshög. Där samlades alla Stockholms skyttar upp och åt en god lunch. Sedan fortsatte resan ner mot Sävsjö för vapen- och klädkontroll samt provskjutning. Vapen och klädkontrollen gick bra för alla. Det var dom som ätit lite för mycket av julbordet fick flytta någon knapp.

Efter provskjutningen bar det mot Boda Borg där vi skulle bo under dom kommande dagarna. Rummen var väll okej, men det enda problemet var att sängarna gnisslade vid minsta rörelse. Första middagen blev på Pizzeria Milano. Där åt vi en god och trevlig middag. Kvällen slutade medkortspel och filmen Mission Impossible I.

Första tävlingsdagen:

Dagen började klockan 09.30 då Louise och Sandra började skjuta sin debut i Swedish Cup. Det gick bra för dom båda! Louise började sin första tävling bra med 382 poäng av totalt 400. Sandra gick det lite sämre för. Hon sköt 371 poäng med en sexa och en sjua. Sen var det dags för Marcus och Håkan att skjuta debut i pistol i Swedish Cup. Marcus var nöjd med sitt resultat på 540 poäng av 600 möjliga och Håkan sköt 510 poäng. Bra gjort för första stora pistoltävlingen. Sen var det dags för resten att skjuta klockan 14.45, alltså Dennis, Robin, Jonatan, Robert, Peter, Rasmus och Oskar.

Det gick bra för alla skyttar. Dennis var den som fick bäst poäng av Stockholms skyttarna, kanske inte så ovanligt, men med ett riktigt bra resultat, 591 poäng. Men tyvärr räckte det inte till final, det saknades bara en ynka liten poäng. Robin sköt 567 p (tangerat person bästa), Rasmus sköt 547 p (debut i Swedish Cup), Jonatan 547 p (debut), Robert 530 p (debut), Peter 550 p och Oskar sköt 549 p (debut). Riktigt bra resultat av skyttarna!

Efter att alla skjutit klart så var det dags att åka till Boda Borg och gå igenom en "fångarna på fortet" tävling, eller vad det var! Man kan säga att resultatet inte blev så bra för dom båda lagen. Efter det så blev det tacos buffé och Mission Impossible II.

Andra tävlingsdagen:

Dagen började tidigt med att Dennis, Håkan, Marcus och Mattias sköt klockan 08.00. Håkans nerver släppte och sköt 541 p (person bästa), men Marcus tappade sex poäng från gårdagens resultat och sköt 534 p. Mattias sköt bra med 549 p (debut). Dennis sköt riktigt bra med ett resultat på 593 p. Det resultatet gick till final! Vid klockan 12.00 var det dags för Robin, Peter, Rasmus, Oskar, Jonatan och Robert att skjuta. Det var riktigt spännande på bänken. Robin sköt riktigt bra och hamnade på resultatet 577 p (PB), Peter sköt bra han med, 564 p, Rasmus sköt 544 p, Oskar 554 och även

Jonatan sköt 554 p och Robert sköt 530 p. Sen var det dags för tjejerna att skjuta. Sandra sköt riktigt bra och hamnade på resultatet 386 p, men Louise sköt en aning sämre och hamnade på resultatet 371 p. Starkt skjutet av alla Stockholms skyttar!

I slutet av skyttedagen var det dags för Dennis att skjuta final. Under uppropet när ledaren presenterade Dennis så fick han höra det så kallade "djurövrålet". Under finalens gång sköt han mycket bra, men tyvärr räckte det bara till en fjärdeplats 0,2 poäng efter trean. Senare under kvällen åt vi middag på en Kina restaurang i Vetlanda, städade rummen och kollade på Mission Impossible III.

Tredje och sista skjutdagen:

Den dagen började också tidigt. Rasmus och Jonatan började skjuta klockan 08.00. De kämpade riktigt bra, trots att det var så tidigt på morgonen. Både Rasmus och Jonatan höjde sig från gårdagen. Rasmus resultat blev 550 p och Jonatan 564 p. Efter detta skjutlag var det dags för Robin, Dennis, Oskar, Robert, Peter, Marcus och Håkan att skjuta. Dennis var sugen på medalj idag, men tyvärr så sköt han bort sig. Resultatet hamnade på 585 p. Även idag var det extremt spännande på bänken för Robin sköt även idag grymt bra. Resultatet landade på 581 p, nytt PB, IGEN!! Oskar

sköt lite sämre än igår, men resultatet blev 543 p. Robert höjde sig från igår till ett nytt PB, 535 p. Peter sköt på sin 18-årsdag 558 p. För pistolskyttarna gick det både lite bättre och lite sämre. Marcus höjde sig med ett poäng från gårdagen och hämtade in 535 p idag. För Håkan gick det lite sämre och hamnade på resultatet 527 p. Sen var det Mattias tur att skjuta iväg 60 skott. Det gjorde han bra och hamnade på resultatet 543 p. Dom sista i Stockholms gänget som skulle skjuta var Louise och Sandra. Louise sköt ihop 381 p och var nöjd med det resultatet. Sandra sköt en aning sämre, men hamnade på 370 p. Efter det så var det dags att packa ihop alla kläder och sånt och börja fara hemåt mot Stockholm.

Tack Sävsjö för i år och tack alla skyttar som följde med och vår lilla hejarklack!

Robin, Dennis, Rasmus, Peter, Jonatan, Håkan och Marcus från Djurö och Louise, Sandra, Oskar,

Mattias och Robert från Botkyrka. Chaufförer och hejaklack: Thomas Trouin, Marie Vinewik, Thomas Engdahl och Tommy Forsman.

Tack alla för en riktigt trevlig och spännande tävling!!

Vid pennan:

Louise och Robin