Hoppa till sidans innehåll

Tores Majkringla, referat - 2011.

06 MAJ 2011 08:51
Segertåget fortsätter, Botkyrka Skytteförening tog tre klassegrar i årets upplaga av Tores Majkringla.
  • Skapad: 06 MAJ 2011 08:51

Till och med vädret var med oss när vi åkte och representerade Botkyrka Skytteförening i lördags den 7/5. Jag (Lasse) hade innan tävlingen stuckit ut hakan och pratat vitt och brett om två klassegrar för Botkyrka, med facit i hand kan jag konstatera att jag hade fel. Vi stod som segrare i tre klasser och en andraplats i den tuffa ”nya” liggklassen. Trots svag ving och stark belysning var resultaten totalt sett i alla klasser måttliga men vad gör väl det när placeringarna var till vår fördel. De som stack ut mest var våra nybakade ställningsskyttar Oskar och Robban som genomförde tävlingen på ett strålande sätt genom att vinna varsin klass, ett stort grattis till er båda.

 

Louise genomförde också sin första ställningstävling trots att hon har fler år kvar som liggandeskytt, efter första omgången vart det tyvärr ngt. teknisktmaterialfel som orsakade för henne märkliga poäng. Louise är en av våra bästa skyttar och poänger som 5 och 0 är knappast troligt att hon skjuter i liggande utan att känna av det. Men tävlingsjuryn beslöt helt riktigt att hon fick skjuta om och då kom poängen mer i enlighet till hennes kapacitet, om än något sämre än normalt men alla kan inte vinna alltid.

 

Att vår förening växer, visade sig genom Tommy Forsman genomförde sin premiärtävling i banskjutning i klass K1 och i en tävling är det ju så att någon måste komma sist och ödmjuk som han är lät han sig placeras på den sista platsen denna gång men nu kan allt bara bli bättre och det är ju en trevlig utgångspunkt. Noterbart är att Tommy kom tvåa i föreningens träningsfinaltävling genom att i finalen skjuta två säkra 10,7 or. För egendel var mina 2x 189 något mediokert men räckte till en andraplats i liggklassen (fegisklassen) som för dagen var den största klassen sett till deltagare. Thomas som också ”bara” låg ner sköt också en dubblett med 2x 180.

 

Vår trupp bestod av Lovisa Bjare, Louise Engdahl, Robban Rindå, Oskar Zettervall, Lasse Grenius, Thomas Engdahl, Tommy Forsman, Frans Forsell och lagledaren Arne Borg.

Skribent: Lasse G

Du som spelar på Svenska spel kan enkelt stödja Botkyrka SKF genom att ange oss som den förening du vill stödja. Klicka på bilden ovan och anmäl dig eller säg till i spelbutiken nästa gång du spelar.

 

Rankinglista 50m

Rankinglista 10m

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Botkyrka SkF - Skyttesport
Kent Westman, Scheelevägen 2 H
14731 Tumba

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link...

Se all info