Två Klubbrekord på Luftgevärs-SM

18 MAR 2013 16:47
Fyra skyttar begav sig till årets Luftgevärs SM i Sävsjö. Två personliga rekord tillika klubbrekord för både herr och damklassen presterades. Starkt att sätta pers när det gäller som mest.
  • Skapad: 18 MAR 2013 16:47

Det var Oskar Zettervall som i Seniorklassen sköt 588.9 poäng på sina 60 skott och tillika klubbrekord med det nya räknesättet med decimalräkning. I samma klass sköt Mattias Forsman mycket goda 582.7 poäng och han kom 86.a. Robert Rindå fick ihop 569.7 poäng och kom på 101.a plats, ett mycket bra resultat av Robban.

I Damklassen sköt Louise Engdahl 403.2poäng på 40 skott tillika nytt personbästa samt klubbrekord. Det räckte till en 36.e plats i damklassen vilket är en bra prestation av en som fyllde 16 år för några dagar sedan.

På Junior-SM så startade Robert i sitt sista JSM eftersom han nästa år övergår till seniorklassen. Robert hade skjuttid kl 08.00. Robban brukar skryta om att han är morgonpigg, men att skjuta på morgonen var ingen lek och efter en tung start första 30 skotten. Så kom Robban igång på andra halvan av matchen men lyckades inte riktigt spurta upp i normal nivå utan fick ihop 545.4p och blev 24.a i sin klass.

I damjuniorerna så försvarades Botkyrka färger av Louise som sköt 399.4 poäng och det räckte till en 15.e plats.

Stockholm representerades av sju killar/herrar från två föreningar samt två tjejer från två föreningar. Tråkigt att inte fler Stockholmsklubbar än Djurö, Botkyrka samt Ununge har skyttar som skjuter ett SM på luftgevär. Hoppas det blir flera nästa år.

Stockholm bästa skytt Dennis Trouin skjuter numera för Smålandsföreningen Gullabo och han gick till final på 616p och slutade åtta i seniorklassen. Vi lyfter på hatten gratulerar Dennis till en fantastisk prestation och Gullabo till ett bra nyförvärv.