Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


SvSF arbetar nu med att skapa en ny hemsida och vi söker en person med goda kunskaper om skyttesport och vår verksamhet som kan hjälpa oss se över allt textmaterial till vår nya hemsida.
 
Gevärsskytten Elin Åhlin säkrade idag Sveriges andra medalj på skytte-EM i Osijek, Kroatien. Elin blev tvåa i damernas helmatch på 300 m gevär där hon sköt 1167 poäng med 48 innertior.
 
Både Karl Olsson och Anna Normann missade prispallen med oerhört liten marginal i dagens 300 m ligg. En poäng till för dem båda och det hade blivit svenska medaljer.
 
EM-rapport tisdag med damernas sportpistol, herrarnas trap och lite uppsnack inför tävlingarna i 300 m gevär som startar i morgon, onsdag.
 
Anna Normann och Marcus Madsen tog sig vidare till semifinal i mixed-klassen på 50 m gevär ställningar. Där blev det en femte plats efter att ett av de norska lagen diskvalificerats.
 
Det blev en 7:e plats för gevärsherrarna i lagtävlingen på 50 m gevär ställningar.
 
EM-rapport lördag: Stolpe ut för svenska skeetherrarna i lagtävlingen. Marcus Madsen bäste svensk i herrarnas helmatch på 50 m gevär.
 
Victoria Larsson och Stefan Nilsson sköt hem EM-guldet i skeet mixed teams och säkrade därmed Sveriges första medalj i detta mästerskap.
 
Folkhälsomyndigheten har nu gått ut med att idrotten får göra lättnader för tävlingar. Från och med 1 juni kan därför tävlingsverksamheten komma i gång igen för skyttesverige. Detta gäller barn, ungdomar och vuxna. Läs här vad som gäller.
 
Henrik Jansson hade ena foten i särskjutning om en finalplats och behövde bara pricka den allra sista duvan i grundomgången - då kom hans första och enda bom för dagen.
 
Det blev tyvärr ingen EM-medalj för Viktor Klemmedsson, men en finalplats är ändå en fin erfarenhet att sätta in på självförtroendekontot. I damernas skeet har Victoria Larsson inlett stabilt och hänger med bra i tätstriden.
 
Viktor Klemmedsson säkrade den första svenska finalplatsen i årets EM när han blev 6:a i herrjuniorernas helmatch, 50m.
 

EM-Rapport, måndag 24 maj

(2021-05-24 19:05)
EM-rapport från måndagen där det kanske största svenska utropstecknet för dagen var 20-årige Isac Ahlqvist som, i sin EM-debut som senior, tog en 28:e plats i herrarnas luftpistol.
 
Juniorerna var först ut när EM-tävlingarna drog igång i Osijek, Kroatien, i helgen. Luftgevär och luftpistol på schemat och ett flertal svenska juniorer fanns med i startfältet.
 
Regeringen beslutade om lättnader för tävling och matcher utomhus, samt tävling och match utomhus och inomhus  för barn och ungdomar från den 1 juni. Det återstår dock en del frågetecken att räta ut.
 

Du som spelar på Svenska spel kan enkelt stödja Botkyrka SKF genom att ange oss som den förening du vill stödja. Klicka på bilden ovan och anmäl dig eller säg till i spelbutiken nästa gång du spelar.

 

Rankinglista 50m

Rankinglista 10m

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Botkyrka SkF - Skyttesport
Kent Westman, Scheelevägen 2 H
14731 Tumba

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: botkyrkaskf@gmail.co...

Se all info